24
Μαρ

Social Media Marketing

Ζούμε στην εποχή της ψηφιοποίησης. Αναζητάμε τα πάντα στο ίντερνετ. Από τις πιο μεγάλες επιχειρήσεις μέχρι και τις πιο μικρές. Εκτός από την ιστοσελίδα που διαθέτει μια εταιρεία για να παρουσιάζει τις υπηρεσίες-προϊόντα της, κάθε εταιρεία οφείλει στην στρατηγική ανάπτυξης της να έχει και το αντίστοιχο social media marketing.

Στα social media marketing σημαντικός παράγοντας είναι η διαφήμιση στα social media και ειδικότερα ο τρόπος με τον οποίο παρουσιάζεται. Στόχος των social media marketing είναι είτε να γίνει η επιχείρηση γνωστή στον κόσμο, είτε να γίνει γνωστό ένα προϊόν-υπηρεσία που προσφέρεται, είτε για να γίνει γνωστή μια προσφορά στα ήδη υπάρχοντα προϊόντα. Σε έρευνες που έχουν γίνει οι επιχειρηματίες που συμμετείχαν απάντησαν ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα ύπαρξης στα social media είδαν διαφορά στην επιχείρηση τους. Ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι η διαφήμιση μπορεί να απευθυνθεί στο κατάλληλο κοινό, ανάλογα την ηλικία, το φύλλο ή και την περιοχή.

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε ένα από τα πιο δημοφιλή social media, αν όχι το πιο δημοφιλή, ο λόγος για την γνωστή σε όλους πλατφόρμα Facebook.

Το marketing στα social media ξεκινάει με την δημιουργία επαγγελματικής σελίδας στο Facebook.

vindico ηρακλειο

Από την facebook σελίδα η επιχείρηση μπορεί να επικοινωνεί με τους χρήστες της πλατφόρμα, δίνοντας πληροφορίες σχετικά με προϊόντα ή επιλύνοντας προβλήματα που έχουν προκύψει σε ήδη πελάτες που έχουν αγοράσει κάποιο προϊόν ή υπηρεσία και δεν είναι ευχαριστημένοι. Με τον τρόπο αυτόν αποκτάει πιο προσωποποιημένη σχέση με το κοινό και προλαμβάνει την δυσφήμηση που τυχόν θα είχε.

koutourou

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η δημιουργία διαγωνισμών και η κοινοποίηση προγραμματισμένων event.

miniatoura

Και τέλος η δημιουργία χορηγούμενων διαφημίσεων, οι οποίες, απευθύνονται στο σωστό κοινό (ανάλογα την ηλικία, το φύλλο, την περιοχή) ανεξάρτητα από το αν είναι φίλοι της σελίδας. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι ώστε η διαφήμιση να προσελκύσει περισσότερο κοινό.

Κυρίαρχα μέσα σε μια διαφήμιση είναι:

  • Εικόνα, η οποία χρειάζεται να είναι προσεγμένη, με τον κατάλληλο συνδυασμό χρωμάτων και την προσθήκη γραφιστικών λεπτομερειών.

pet-estate

  • Video μικρής διάρκειας, η νέα τάση στο facebook .

gloss

 

  • Κείμενο που διεγείρει το ενδιαφέρων του αναγνώστη.

fresco

 

 

Για να γίνει αντιληπτή η δύναμη του Facebook αρκεί να αναφέρουμε μερικά από τα τελευταία στατιστικά που εκδόθηκαν για το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος .

  • Τα έσοδα για το έτος 2014 ήταν 12.470.000.000 δολάρια παρουσιάζοντας αύξηση 58%.
  • Οι ενεργοί χρήστες ήταν περίπου 890 εκατομμύρια για το Δεκέμβριο του 2014 παρουσιάζοντας αύξηση 18%.
  • Οι χρήστες από κινητά ήταν περίπου 745 εκατομμύρια για το Δεκέμβριο του 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 34%.
  • Οι ενεργοί χρήστες κάθε μήνα ήταν 1.39 δισεκατομμύρια, μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2014, παρουσιάζοντας αύξηση 13%.

Εσείς ακόμα να επενδύσετε σε social media marketing;

Η vindico προσφέρει διάφορα πακέτα social media marketing τα οποία ταιριάζουν σε όλες τις επιχειρήσεις. Επικοινωνήστε μαζί μας και εμείς θα σας προτείνουμε το κατάλληλο πακέτο, για τις ανάγκες της επιχείρησης σας.

Σχόλια ( 0 )